Sekadar Renungan Buat Semua...

"Kelemahan kita yang utama ialah mudah berputus asa, cara yang pasti untuk berjaya ialah mencuba dan terus mencuba "

"Prevention is better than cure"

KULIT KERING DAN TUMIT KERAS DAH HILANG

KULIT KERING DAN TUMIT KERAS DAH HILANG

JERAGAT HILANG DALAM 2 MINGGU

JERAGAT HILANG DALAM 2 MINGGU

KULIT CERAH DALAM 7 HARI

KULIT CERAH DALAM 7 HARI

15 October 2010

Majun Anggun Bistari

MAJUN ANGGUN BISTARI

Kesan & Khasiat

Sebagai makluman, MAB ini bukanlah hanya semata-mata untuk family planning sahaja, malah MAB boleh dikatakan ubat pelbagai guna (multi-purpose). Pada umumnya MAB mempunyai khasiat-khasiatnya yang tersendiri berguna untuk kesihatan dalaman/fizikal wanita.Di bawah diterangkan sedikit secara ringkas lain-lain kegunaan MAB seperti mana yang dimaksudkan sebagai ubat pelbagai guna (multi-purpose). Antaranya adalah seperti berikut:

Melambatkan Menopause

Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan menopause di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40-an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah usia sekitar 30-an. Disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan. Jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan kita menopause terlalu awal. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumah tangga. Hubungan seksual suami-isteri juga menjadi tidak harmoni disebabkan oleh faktor tersebut. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.

MAB Untuk Ikhtiar Mendapatkan Anak

Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. Berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period yang tidak keluar habis / keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki dari salur peranakan (fallopia) menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan (ovum/telur). Dengan mengamalkan MAB, ianya akan mengeluarkan kembali darah period lama (berwarna hitam/coklat) dan lemak (berwarna keputihan) supaya proses perjalanan sperma lelaki tidak tersekat seterusnya tempoh persenyawaan dengan ovum/telur terjadi lebih cepat. Dengan itu proses penghamilan dapat diikhtiar dengan pengambilan MAB.

Sesuai Bagi Perempuan Berumur/Warga Emas

MAB bukan saja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada perempuan-perempuan berumur 50-an ke atas. Antara khasiat-khasiatnya yang boleh diperolehi seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas-kebas kaki/tangan dan sebagainya.

MAB mmg mbantu mrawat dalaman kita spt bersihkan darah kotor spt period atau nifas yg x keluar dgn lancar ms kita pantang atau gugur begitu jg period yg x lancar ia kan lancarkan.

Bila MAB Bertindak Balas?

Ia bgantung pada body masing ada yg 1 pertama period dah jadi kelam kabut spt keluar dgn banyak/sikit atau dlm tempoh yg panjang jg keluar dgn jumlah yg byk spt berketul2.Ramai jg yg dtg 2 kali sebulan.Warna darah kotor ni jg keluar dlm pelbagai color spt hitam,coklat atau x merah terang.

Proses tindak bls ni jg bgantung pd body masing ada hanya 2 bln, 3 bln ada sehingga 6 bln dan ada yg lebih.


Kesan/Khasiat MAB Selepas Tindak Balas ?

1.Badan menjadi ringan, dpt bergerak aktif.Lebih bertenaga dan mudah menyelasaikan kerja2.

2.Kulit muka menjadi cantik, licin,halus, gebu dan cerah.tiada lg jerawat atau jeragat/pigmentasi.

3.Badan menjadi kurus,kesan dr singkiran lemak,angin atau toksid brsama proses tindak bls tadi.

4.Perut menjadi kembis dan tidak mengebeh selepas singkiran toksid.

5.Hasil dr tindak balas ini jg membantu mengembalikan kelangsingan berat badan yg ideal.Amat di galakan utk ibu2 yg bersalin anak pertama.Proses kelangsingan lg cepat berlaku.

6.Memejal dan menegangkan payudara, kandungan herba dr MAB dpt membantu mengembalikan payudara idaman semua.Kepada sesetengah ada yg mengalami rasa tindak balas spt sakit/dengut2 pada payudara.

7.Bertenaga, diakui semua yg telah mencuba MAB mmg bertenaga spt dpt berjaga lebih lewat dr mlm2 sebelum mengambil MAB.Malah dapat memberi tenaga yg lebih dlam mengurus kerja2 rumah selepas penat bekerja.

8.Tidak mengantuk di siang hari walau pun kurang tidur di mlmnya.Cth: ramai ibu2 yg menyusu baby terpaksa bangun berkali-kali malamnya utk menyusu baby.

9.Kandungan MAB dapat melancarkan pengaliran susu ibu dgn banyak.Malah tiada efek kpd baby, perlu minum air yg banyak setiap hari.

10.Yang istimewanya rumusan kandungan MAB meningkatkan SEKS, malah rasa yakin dan gembira lagi sebab ia jg berfungsi sebagai family planning.Tiada rasa risau selapas bersama dan tak perlu melakukan senaman lagi selepas itu.

11.Merapat dan mengetatkan rahim - Ini di akui oleh semua yg telah mengamalkan MAB.Tak ada sesiapa pun yg x mendpt pujian dr suami selepas makan MAB.Ramai yg terpaksa tambah bajet bulanan utk membeli shampoo lebih..........malah dpt menyelamatkan rumahtangga yg hampir musnah selepas terkena 'panahan' MAB.


Siapa Yang Boleh Makan MAB?

Semua golongan wanita yg berumur 18 thn keatas. Sesiapa yang berumur 18 thn ke atas telah berkawin atau belum,janda/balu jg telah monopouse memang di syorkan makan MAB. Kandungan MAB bukan sahaja utk family planning/cegah kehamilan malah dpt merawat kesihatan dalaman wanita. 

Konsep & Tindakbalas

Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal.MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku proses rawatan adalah seperti berikut:

Bahagian Peranakan
Ia akan mencairkan darah period lama/nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin).
Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat.
Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan diri masing-masing. Jika anda sudah lama tidak berperiod/period yang pendek, bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada peringkat ini anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.

Memecahkan lemak / kolesterol / toksin
Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolesterol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan akan dibuang bersama najis air besar.
Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin/kentut

Selepas selesai tempoh itu anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini period akan kembali normal. Maksudnya apabila habis saja makan 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai.

Darah period lama ini seharusnya dikeluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam tempoh jangka panjang. Antara risikonya terdedah kepada fibroid/cyst/barah pangkal rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan InsyaAllah risiko kepada penyakit tersebut adalah rendah.

Dengan kata lain MAB adalah salah satu ikhtiar untuk mengelakkan kemunculan penyakit tersebut. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati.

TINDAKBALAS AWAL/SIMPTOM

1. Sakit pinggang untuk melancarkan saluran darah;

2. Tempoh/kuantiti haid yang tidak menentu; atau

3. Darah haid berwarna hitam bagi mereka yang menggunakan implant sebelum ini;

Ini adalah antara tindakbalas awal/simptom akibat menggunakan Maajun Anggun Bistari dan tempohnya berbeza setiap individu di antara 1-6 bulan. Walau apapun adalah dinasihatkan terus mengamalkan makan Maajun Anggun Bistari untuk lebih mujarab supaya kembali normal kesihatan badan anda. Sekiranya ada masalah hubungi kami atau email untuk keterangan lebih lanjut. Kami sedia membantu anda "menjadi wanita sejati"


Cara Pemakanan MAB

MERANCANG KELUARGA(FAMILY PLANNING)

1. Bagi yang lepas pantang, mula makan pada ke 44 lepas bersalin.

2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 5 haid(period).

3. Cara makan bagi yang ambil pil, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan majun tak perlu tunggu haid(period) ke 5 lagi.

4. Bagi kes pakai IUD , boleh terus dengan IUD dan makan bersama. Bila IUD expired nanti boleh tentukan samada nak teruskan pakai IUD atau pun tidak.

5. Bagi kes ”injection implant”, jika belum/hampir tamat(expired) boleh terus makan. Jika baru sahaja tamat(expired) juga boleh terus makan. Selepas tamat(expired) sekiranya sudah pireod, mula makan pada hari ke 5 pireod.

6.Kes yang tidak ada period~ dapat MAB boleh terus makan

* Makan setiap hari sebiji sehingga habis 21biji. Setelah habis rehat 7 hari sebelum sambung botol ke 2. Begitulah cara makan untuk botol yang seterusnya.

* Waktu makan boleh pilih samada waktu pagi/malam. Jika makan waktu pagi rutinkan makan setiap pagi. Jika makan
malam rutinkan makan setiap malam.


Contoh :
*Jika habis makan malam Ahad, maka sambung makan botol
ke 2 pada malam Ahad depan; atau

*Jika habis makan pagi Ahad, maka sambung makan botol ke
2 pada pagi Ahad depan.

Sekiranya terlupa makan:

i) Lupa makan waktu malam
Pagi esoknya perlu ambil 1 biji sebagai ganti. Jika masih terlupa pada paginya maka pada malamnya perlu ambil 2 biji sekaligus.

ii) Lupa makan waktu pagi
Malamnya perlu ambil 1 biji sebagai ganti. Jika masih terlupa pada malamnya maka pada pagi esoknya perlu ambil 2 biji sekaligus



Testimoni


Testimoni 1;
menurun & mengawal berat badan

"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik jamu ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik..

yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln..

tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."
ciksal- wanitamelayu- page1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 2;
merawat keputihan
akum...
saya suka kat makjun kak zah nie..
baru sebulan ambik....pasal keputihan kompom ilang..
baru seminggu ambik keputihan n bau2 ilang...
dah abis botol ke 2 nie memang akan order lagik.. tq kak zah
ye ye - wanita melayu page 1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 3;
kawal selera makan,bertenga,merawat keputihan

"Maajun ni memang beesssttt!
Selain dr kita gunakan utk family planing, masalah org pompuan pun bleh settle gak. Sya bru guna 1 bulan tp dah nmpk kesannya.

Nafsu nk makan tu mmg bleh control, mungkin bru mkn so x rasa kurang weight tp banding masa nk amik mercilon, nordett , asyik nk mkn je. Sedar2 bdn kembang.

Lps 2 minggu lbh mkn terkezut gak apasal period dtg lg, tp pas dgr penjelasan kak zah, maybe hormon x stabil. Tp yg membuat kan saya teruskan mkn maajun ni coz....hubby puas hati....

Baby saya nk masuk 6 bulan, biasanya baby umur gini, mlm2 mmg kena berjaga, tp pas mkn maajun ni rasa x la penat @mengantuk sgt esoknya.

Yg paling suka, masalah keputihan langsung xde, memang bersih!

So memang berbaloi, murah pun murah!"
wana - wanita melayu - page 2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 4;
merwat keputihan/bertenga/keselesaan hubungan suami isteri

"saya pun teruga gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun kak zah ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer...

masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak zah...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat"
fatina - wanita melayu - page 2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
testimoni 5 ;
megekal bentuk badan/bertenga/kejayaan merancang keluarga


"nak tolong promotekan lagi makjun kak zalpermai ni.... bleh kan akak.... nak kasi up skit!!!!

sekarang dah masuk 8 bln saya makan. alhamdulillah, dijamin tak menggemukkan... dah kembali langsing cam dolu2.... dah dpt balik body idaman.............. yang penting takde geleber2 yg sungguh menyakitkan mata..............

saya mmg bangun kul 5pg everyday sbb dok sg buloh keje kat kl. nak siapkan anak punya barang, makan sbb nak anto kat pengasuh. balik sampai umah dah maghrib... nak prepare makan, kemas umah etc.... tapi saya tak pernah rasa letih, tak bermaya..... hubby pernah kata, u ni x penat ke? tu ler.... rasa2nya sbb makjun ler... sbb saya tak pernah makan jamu2 lain... hanya makjun.....

dan, alhamdulillah... tak ter'lekat' lagi sampai la ni............

ttg masalah wanita sumer settle! hubby pun puas hati........ xde komplain pun apa2.................. lagi puji ada!!!

makjun kak zalpermai mmg POWER!!!!!"
r-weenz - wanitamelayu-page 2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 6;
kemesraan suami isteri
r-weenz wrote:
fatinna wrote:
saya pun teruga gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun kak zah ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer...

masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak zah...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat dan ........

"saya setuju!!!! lelagi bab hbgn suami-isteri tu......
kakkakakak....

jom ler pakat ramai2 mencuba makjun kak zah yg power nih...

saya pun memula period berterabur gak... tp so far la ni alhamdulillah... semua berjalan lancar....

apa lagi, jomlah....... cuba jgn tak cuba..... nak memesrakan lagi rumahtangga... moga bahagia ke hujung nyawa....................."
r-weenz - wanita melayu - page 2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 7;
menghilangkan bau2 semasa period

asssalamualaikum........
nak kongsi sedikit berita best setelah makan jamu ni:

1) period klu sebelum ni hingga berbelas2 hari...tapi sekarang datang seminggu jer...pastu clean...xder lagi ekor2....

2) bau2 yg kurang menyenangkan dah xder...
calender - wanitamelayu - page 4
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 7;
cuci rahim

ms brpantang anak sulong dulu darah nifas pernah kuar berketul2 cm tak caya & takut pn ade coz first expce...mmg bertungku coz MIL jaga & dok bisik jer suruh jaga diri dr awal2 ni coz tk nk sakit seblm masanya...insyaallah dh lewat 30-an ni sihat lg....di usia cm ni cantik pn nak ler & pulus pn nak jg tp SIHAT lg nak......

hmmm, sy mkn MAB kak zah ni lepas bersalin... tempoh nifas sy 40 hari.. pastu mkn MAB ni ari ke 44... pas 2, 3 ari makan turun darah lagi... panik gak masa tuh... kaler itam, byk lak tuh.... rujuk kat kak zah... kak zah kata tu cuci rahim... tp x lama kuar... dalam 4 ari jer... pastu ok....

hmmm, semenjak makan MAB ni gak... period bersih jer... takdelah kuar ketul2... dulu masa lom kawen slalu gak kuar ketul2... mujur cepat jumpa MAB nih....

TQ kak zah..... bertindak sblm terlambat.... bak org kata, mencegah sebelum mengubat.... ye tak?

Cuma yg lom test lagi.... bila nak stop utk dapat 2nd baby lak.... ekekekekek.... tungguuuuu.......................[/quote]
r-weenz - wanitamelayu -page 4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 8;
menghilang jerawat & mencantikkan kulit

ibuhazique wrote:
kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni...
muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak...

nak mencelah tang jerawat nih......
agak2nya sbb makan MAB kak zah ni kot kulit i makin jelita....
wajah makin licin.... kuang, kuang, kuang, perasan!!!!

eh, tp mmg rasa perubahan... sblm2 ni kerap gak jerawat ni naik.. dah macam2 produk kecantikan sy pakai. tah apa2 dah tepek kat muka nih.... sekali naik melata... kembo siam pun ada... lepas bersalin makan jamu bersalin kampung punya... pastu makan MAB smpi skrg.... tp dok ler kata jerawat tu tak tumbuh langsung... adalah juga... tp x le smpi mencacatkan muka pun... secoit jer... biasalah kalau nk period tuh....

kalau betullah sbb MAB nih mmg TQ beri2much kat kak zah!!! bkn dalaman je POWER, luaran pun makin anggun, jelita & solid maintain cam anak dara..................
Anyway... tenkiu kak zah.....[/quote]
r-weenz - wanita melayu - page 4
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 9
merawat migrain

salam..
akak sya berminat gaks le...emmm tapi nak tanya dlu takut tak sesuai kan...
kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni...
muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak...

assalamualikum....
Dah habis sebotol sya gunakan makjun kak zah ni..so far, mmg elok...
memula dlu sya was2 nak guna takut naik jerawat ke apa..heheh nak jg penampilan...maklumlah sebelum ni sya gunakan yg mahal..sebulan RM42 pil, ttp naik jerawat..kunun akan melicinkan wajah lah, pertukaran hormonlah..bila dtg period jerawat pun muncul.. tp..alhamdulillah...makan makjun kak zah ni jerawat seketui pun takder hahaha..bdn pun tak rs panas pun...so far mmg sya takder masalah migrain dah..jika tidak..alahai..mmg nazak!!!sakitnya melarat 2-3 hr...rs pecah kepala..la ni masalah mmg hilang hahaha
ALHAMDULILLAHHHHHHHHHH
ibuhazique - wanitamelayu - page 5
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 10
menurunkan berat badan
tee wrote:
As'kum,Kak Zalpermai

Ada cite baru nih.Semenjak T makan jamu kak Za.Badan T cam dh susut sikit.Tpi T x perasan.Yg perasannya..Meh T cite ler
Selalunya T slalu kirim nasi dh sbulan kt kawan.Tpi ari tu T,dh boring.Kononnya nk pilih citarasa sendiri.Kakak gerai tu tegur T."Hai ,ko T lama x beli nasi akak,makin kecik ko nyer"....Dlm hati berdetik gak.Aiks dh susut ker badan aku ni.Tu baru sorang.Kemudian ptg T mesti beli pisang goreng atau keropok lekor.Mek keropok lekor pun tegur T."Kak,apasal akak dh kurus...akak makan pil kurus ker..lengan baju
akak dh x ketat.(Pkai uniform/blazer).Apa lagi dlm kepala ingat jamu akak lh.(Promote nih)
Ari tu Kak Nora yg jual insuran pulak.(Yg jumpa kak Zal ari tu).Dia pun tegur T dh kurus sikit.T kata lh makan jamu kak Zal.Apalagi,dia kn dh beli kt kak Za,cuma dia lom makan lgi.Dia kata nk makan dh x sabar lgi.Eeee dh perasan pulak T ni,dh kurus sikit.
T ada satu soalan tuk kak Zal....Anak dara leh x makan jamu akak nih.Coz ada seorg anak dara ni,tanya.T berjaya turunkn sikit makan apa.(Dlu T pipi tembam,dh la tu badan bulat.Dh la T ni kecik jer org nyer.Cam kak Nora tu)Kak Za,tolong jawab nyer.....T nk pm kak Zal..nk order...
(Caya lh kak Zal,Macam X percaya jer...Stop jer makan,period dtg..betul lh.Macam pil perancang...)
tee - wanitamelayu - page 7
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 11
melawas buang iar besaR

isyallah...itulah first thing yg saya bleh nampak klu buang air..mmg x sembelit lagi dah...b4 this mmg payah sket klu time2 nak buang air ni..

lain2 sy x nampak lagi cuz btl pertama x abis lagi...cuma yg nampak period tu dtg blk (keluarkan darah kotor)..tp xper sy tunggu lagi...insyallah berkat kesabaran manalah tau berhasil pulak nanti...

nak tanya lagi kak..open erk...klu cam terbabas ker percentage nak pregnant ada x... even dah mkn mab ni:lol:
harajuku - wanitamelayu - page 8
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 23
Verification Dari Dr MAB menganduni Hormon Progrestron (Anti Pregnant) Secara Semulajadi

Hello..Saya ada tanya pendapat Dr. tentang style makan jamu/pil tradisional utk kaedah famili plan nie...So dia kata dr segi sains pil perancang tu mengandungi kadar hormon progestron dan apa 'ntah' utk mencegah kehamilan kita secara semulajadi...

Testimoni 28
Menyelesaikan masalah sakit badan/Senang Bangun Pagi (Menyegarkan badan)
assalamualaikum

nak jugak berkongsi cerita tntg jamu ni. sy dah mkn utk 3 bulan dan alhamdulilah.. sy dh rasa kesannya. fist time makan, period mai 21 hari. gelabah betul. pastu bila sambung ngan botol kedua, period tu dtg ms tgh consume jamu tu...to be specific, at 30 august. bila dah habis, sy buat mcm kak zah ckp, stop for a week wlu dlm hati bimbang gak sbb time tu tgh subur.

bulan ni, on 1 Oct, the period comes again dan kitarannya normal. darah yg keluar pun banyak dan berketul2 gitu. tak mcm ms makan pil, darah tu mcm tersekat. dan yg paling sy rasa best, bangun pg bdn rs segar je. dulu..pepagi nk bangun punyalah susah. sakit badan mcm kena pukul je.

by the way, tima kaih bebanyak ye kak zah.. sy akan order lg lepas ni. ader sebotol lg kat umah tu...
salam ramadhan
buputrie - page 13

Testimoni 45
4 thn monopouse mkn mab period jln balik
saja nak bagi info kat sini.
mak sy dah monopouse 4 thn tapi sejak mkn MAB ni btl ke 2 periodnya dtg balik.
anne69 - page 23
-------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 46
6 thn berubat dgn mcm2 utk pregnant, tapi selepas 6 bln ambil MAB utk teraturkan period..... sekarang sah dah pregnant.

kak zah...ingat saya lagi...

alhamdulillah sekarang saya br je disahkan mengandung
tapi baru lagi... :lol:
stlh 6 tahun daku menanti...akhirnya termakbul jugak
doakan agar sampai bersalin saya sihat ye kak

saje nak bg tau akak :lol: :lol:
lama saya tak jenguk kedai akak :lol: :lol:

minah tulen
-------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 47

Setelah mencuba Noriday ...seterusnya membuat injection...masalah yg dihadapi masih berlanjutan iaitu period x stabil langsung... sebaik diperkenalkan dgn MAB ni, hati terus terpaut...dan kesan pertama yg saya rasa ialah toksin2 dan darah yg berketul2 keluar bila habis sebotol tu...badan mmg segar...sejuk2 badan slps pantang pun dah hilang... period pun terus normal kembali... ceria bestari la kata org tu.. yg lain tu ehem ehem je la yerk... dah 24 botol saya bersama MAB ni..alhamdulillah..
 

0 comments:

Post a Comment

 

ieka health & beauty online shop Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon